11th Apr, 2013

Recuperarea zilelor libere din 2 și 3 mai

Ieri, 10.04.2013, în Consiliul de Administrație al I.S.J.Constanța s-a pus în discuție modul de aplicare a H.G. 79/2013 pentru stabilirea zilelor de 2 și 3 mai 2013 ca zile libere, publicată în M.O., partea I, nr. 129 din 2013.

Conform acestei hotărâri recuperarea celor două zile, în sistemul bugetar se va face în zilele de 13 și 20 aprilie sau prin prelungirea programului zilnic până în 30 aprilie.

Având în vedere că data de 13 aprilie este în perioada de vacanță a elevilor, Consiliul  de Administrație a stabilit că recuperarea se va face astfel:

- în unitățile de învățământ se vor ține cursurile recuperatorii în zilele de 20 și 27 aprilie;

- la Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic activitățile specifice se vor recupera în zilele de 13 și 20 aprilie.

Postat, vicepreședinte Mihaela Caterinici

Responses

De cand C.A-ul ISJ-ului decide cum se recupereaza zilele libere ????? Stiti ca elevii nu au bani pentru ca sa circule si sambata, in conditiile in care abonamentele lor sunt 5 zile pe saptamana ??? Plateste ISJ-ul drumul elevilor si al cadrelor didactice ??
Fiecare scoala trebuie sa decida !!
De ce nu s-a luat in considerare si recuperarea prin prelungirea orarului cu cate o ora???
FIECARE SCOALA TREBUIE SA DECIDA !!!

Am fost observator sindical la CA in care s-a luat aceasta decizie (care intra in competentele sale, pentru stiinta dumneavoastra). S-a optat pentru recuperare in zilele de sambata deoarece pentru recuperare prin marirea programului ar fi fost impedimente la construirea unui nou orar, s-ar fi creat disfunctionalitati pentru profesorii cu catedre in mai multe scoli, lipsa de spatiu n-ar fi permis nici invatatorilor prelungirea programului iar in invatamantul prescolar prelungirea programului nu e recomandata pentru grupa de varsta. Raspuns dat de vicepresedinte S.L.S.I.P., Mihaela Caterinici

Leave a response

Your response:

Categories